با ابزارهای دیجیتال مارکتینگ کسب و کار خود را به سرعت رونق دهید.
تابهحال ماشین زمان داشتید؟ نه؟ ولی آمیرزای ما ماشین زمان داشت. او از وسط بازار قدیم تهران راه افتاد و آمد تا رسید به همین روزگار ما.
خلاصه مغازهای خرید و دفتر و شرکتی تاسیس کرد و خواست مثل همان ایام گذشته با سبیل گرو گذاشتن و سپردن به دوست و آشنا کاسبیاش را رونق بدهد، اما دید نه خیر! کار پیش نمیرود.
این شد که آمد سراغ راحت بین و ما برایش از اصول کسبوکار در دنیای امروز و دیجیتال مارکتینگ گفتیم.
اگر شما هم دوست دارید کسب و کار خود را به صورت تخصصی در فضای دیجیتال تبلیغ کنید کافیست با ما تماس بگیرید تا بهترین فضای تبلیغات با توجه به کسب و کارتان را به شما معرفی کنیم و پکیج کاملی از خدمات دیجیتال مارکتینگ یا همان بازاریابی اینترنتی را به شما ارائه دهیم. خدماتی ماننده: تبلیغات گوگل ادوردز، مدریت شبکه های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام، ساخت موشن گرافیک و تیزر تبلیغاتی برای تبلیغات گسترده و موثر و … .
دیجیتال مارکتینگ چیست؟ تبلیغ وسط صفر و یکها
رمز موفقیت یک تبلیغ خوب چیست؟ اینکه دائم جلوی چشم مخاطب باشد.
با تغییر گستردهی سبک زندگی تقریباً همهی ما بیشتر وقتمان را در دنیای مجازی میگذرانیم. برای همین هم هست که با دیجیتالی شدن دنیای اطرافمان و ظهور شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام و تلگرام و… کمکم پای نوع دیگری از بازاریابی به نام بازاریابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ هم به دنیای تجارت باز شد.
حالا دیجیتال مارکتینگ چیست؟ سادهترین تعریف میتواند چیزی شبیه به این جمله باشد:
«هرگونه تبلیغ کالا یا محصول که با کمک ابزارها و فضای دیجیتال صورت بگیرد، دیجیتال مارکتینگ نام دارد»
اما همین جملهی ساده هزار و یک ماجرا دارد. مثلاً در دیجیتال مارکتینگ بررسی رفتار مشتری از نان شب هم واجبتر است. چون شرکتها برای این نوع تبلیغات هزینه میکنند و باید ببینند اصلاً مخاطبشان طرفدار دنیای دیجیتال هست؟ بیشتر از چه ابزاری برای دسترسی به دنیای دیجیتال استفاده میکند؟ برای پیدا کردن یک محصول سراغ چه نوع کلماتی میرود؟ و…
و خلاصه هزار و یک استراتژی ریزودرشت تا دستآخر بتوانند با یک برنامهی درستودرمان وارد تبلیغات در فضای مجازی بشوند.
اما خوب است بدانید که دیجیتال مارکتینگ از ترکیب دو روش بازاریابی درونگرا و برونگرا به وجود آمده است. که توضیحشان حسابی مفصل است. اما برای اینکه داستان کمی روشن شود برایتان میگوییم که:
بازاریابی برونگرا درواقع مجموعه روشهایی است که در آن کسبوکار به سراغ مشتری میرود. مثل انواع تبلیغات و پیامهای بازرگانی یا آن عروسکهای دوستداشتنی جلوی مغازهها که شمارا به خرید بیشتر تشویق میکنند.
بازاریابی درونگرا اما روشی است که در آن مشتری خودش با پای خودش سراغ محصولات شما میآید، چطور؟ با شناخت برند شما! در این روش شما درواقع با تولید محتوای مناسب و جذاب و برندسازی موثر مشتری را به سمت کسبوکارتان میکشانید.
حالا با این توضیحات بیایید ببینیم چرا باید به سراغ دیجیتال مارکتینگ برویم.
دیجیتال مارکتینگ به چهکار آید؟
تبلیغات پویا و هدفمند
فرض کنید میخواهید یک فیلم سینمایی تهیه کنید، خب اگر مخاطبینتان تمام موجودات زندهی حاضر در کائنات باشند، احتمالاً باید برای طراحی و روایت یک داستان هزار اپیزودی حاضر شوید. (کاری که خود جرج لوکاس هم سراغش نمیرود!)
اما در مقابل بیایید و جامعهی هدفتان ر ا کوچک کنید، مثلاً یک فیلم خوب برای نوجوانها. خب از پس اینیکی برمیآیید و احتمال موفقیتتان بیشتر است.
یکی از مزایای دیجیتال مارکتینگ همین کوچک شدن جامعهی هدف است. شما با طراحی استراتژی درست، جامعهی هدفتان را میشناسید و به سراغشان میروید. بهاینترتیب هم هزینههایتان کمتر میشود هم میتوانید بهراحتی و با بودجهی کم، کسبوکارتان را توسعه بدهید
هزینهی متناسب
در نگاه اول آنهمه هزینه برای بازاریابی از طریق تولید محتوا (چه نوشتاری چه ویدیویی)، یا عضویت در کمپینهای مختلف ممکن است به نظرتان زیاد باشد. اما کافی است این هزینه را در کنار هزینهی تبلیغات در رسانههای فراگیری مثل صداوسیما قرار بدهید تا متوجه بشوید که هزینه دیجیتال مارکتینگ بسیار بهصرفهتر است. ضمن اینکه بازاریابی دیجیتال کارایی بیشتری هم دارد و میتوانید بهعنوان یک بازاریابی مطمئن رویش حساب ویژهای بازکنید.
مخاطب همیشه حاضر
با دیجیتال مارکتینگ شما میتوانید حتی در مریخ هم به مخاطبتان دسترسی داشتهاشید. (البته اگر مخاطبتان به مریخ برود و آنجا از اینترنت استفاده کند.) درنتیجه راحت میتوانید او را از آخرین تخفیفها و جشنوارههای مختلف، محصولات جدید و.. آگاه کنید ویکجورهایی همیشه و همهجا کنارش باشید.
همهی اینها در کنار هم باعث میشود که مخاطبتان هم طبق ضربالمثل «دل به دل راه دارد» با شما و کسبوکارتان رفیق شود و دیگر از محصولات شما جدا نشود.
جعبهابزار بازیابی دیجیتال را بشناسید؛ شاخه های دیجیتال مارکتینگ
1- وب سایت مارکتینگ
یک کتاب نایاب لازم دارید، بنابراین همین حالا به سایت نایاب دات کام میروید و کتاب موردنظرتان را سفارش میدهید (لازم است بگوییم اینیک شوخی است و چنین سایتی اصولا درهیچ کجای کهکشان راه شیری پیدا نمیشود؟)
وبسایت درواقع ویترین دیجیتالی کسبوکار شماست. از طریق وبسایت میتوانید محصولاتتان را بفروشید، با مخاطبان تعامل بیشتری داشته باشید و از آن مهمتر در کنار فروش محصولات خودتان، از طریق دریافت آگهی کسب درآمد کنید.
اما بیایید ببینیم یک وبسایت موفق چطور ایجاد میشود؟
ویژگی های یک سایت موفق
وجود بخشهایی مثل بخش نظرسنجی، قسمت انتقادات و پیشنهادها، طراحی گرافیکی بهروز و متناسب با ذائقهی جامعهی هدف کمک میکند که وبسایتتان حسابی در دل مخاطب جا باز کند و دومینوی موفقیتتان با سرعت بیشتری راه بیفتد.
ریسپانسیو باشد؛ یعنی بتواند در پلتفرمهای مختلف از تلفن همراه گرفته تا کامپیوترهای خانگی با سروشکل درست ظاهر بشود. بین خودمان باشد این ریسپانسیو بودن در رتبه دهی گوگل به سایتها هم موثر است و اگر درست اجرایش کنید میتوانید حسابی از نردبان گوگل بالا بروید.
محتوای غنی و بهروزی داشته باشد؛ هیچکس عاشق یک محتوای تکراری نیست. انتشار محتوای بهروز کمک میکند تا سایتتان مثل یک بالن، سبک و راحت در آسمان گوگل پرواز کند.
از کلمات کلیدی درست در کنار اصول سئو استفاده کند، تا هم بتواند در صفحهی اول گوگل خودی نشان بدهد و هم بتواند به نیاز مخاطبان پاسخ بدهد.
طراحی سایت حرفه ای در راحت بین
شرکت راحت بین با رعایت تمام اصول بزاریابی، سئو، طراحی گرافیکی، رابطه کاربری و … میتواند برای کسب و کار شما وبسایت کاملا حرفه ای و متناسب با نیازتان طراحی کنید. برای مشاوره رایگان کافیست با ما تماس بگیرید یا شماره خود را برای ما بفرستید تا مشاوران ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند
2- شبکه های اجتماعی
آن اوایل هیچکسی فکرش را هم نمیکرد که شبکه های اجتماعی بتوانند انقدر سریع جایشان را در زندگی روزمرهی ما باز کنند. اما حالا شبکه های اجتماعی نهتنها نقش پررنگی در زندگی ما دارند بلکه رسما تصور زندگی بدون آنها دشوار است.
انواع کلاسهای آنلاین، جلسههای گفتگو محور، صفحهها و کانالهای مختلف برای معرفی فیلم و کتاب و سرگرمی و… تنها بخشی از کارایی این شبکههاست.
خب شما هم بهعنوان صاحب یک کسبوکار وقتش است که وارد این بازار بشوید. و شروع به برندسازی و گسترش دایرهی مخاطبینتان کنید. از چه راههایی؟
با کمک روشهایی مثل هشتگگذاری در اینستاگرام، طراحی صفحه و انتشار محتواهای مرتبط با کسبوکار، اینفلوئنسر مارکتینگ (همان تبلیغ کالا یا خدمات توسط اینفلئونسرهای مجازی) و… شما هم میتوانید به سراغ بازاریابی در شبکه های اجتماعی بروید و سهمتان را از این شبکهها دریافت کنید.
3- کانتنت مارکتینگ
کانتنت در واقع به معنای محتواست. بازاریابی محتوایی به عنوان یکی از شاخههای مهم دیجیتال مارکتینگ شناخته میشود و خودش چندین مدل دارد.
البته خوب است بدانید که بازاریابی محتوایی یک بازاریابی مستقل نیست و در واقع شما نیاز به یک ظرف برای نمایش انواع محتواهایتان دارید. ( وبسایت، صفحات اجتماعی و…)
راستی یادتان باشد که محتوا فقط شامل محتوای متنی نیست و انواع محتوای تصویری و ویدیویی، انواع پادکستها و… بهعنوان محتوا شناخته میشوند و میتوانید ازشان برای جذب مخاطب استفاده کنید.
بازاریابی محتوایی اگر به شکل درستش اجرا بشود میتواند بهعنوان آهنربای کسبوکار شما عمل میکند، چطور؟
شما یک محتوای متنی راجع به انواع روشهای دیجیتال مارکتینگ مینویسید. بعدازآن هم سئوی سایت را سروسامان میدهید و در نهایت منتظر میمانید تا مخاطبان برای استفاده از مقالهی کاربردیتان راهی سایت شما بشوند.
بعد از این کافی است بنشینید و اجازه بدهید کاربرها کمی در سایتتان بمانند تا به کاردرست بودن محصولاتتان ایمان بیاورند.
4- ایمیل مارکتینگ یا تبلیغات ایمیل
اگر دوستتان برای جشن تولدش یک آگهی بزرگ روی تابلوی اعلانات مدرسه بزند و به تولدش دعوتتان کند، میروید؟ احتمالا نه!
حالا فرض کنید همین دوستتان شخصا وقت میگذارد و برای شما نامه میفرستد و دعوتتان میکند. شما که از این حسن معاشرت حسابی لذت بردید با یک هدیهی خوب حتما به جشنش میروید.
ایمیل مارکتینگ یا تبلیغات ایمیل دقیقا مثل همین مثال ماست. چطور؟ کافی است که شما هنگام ثبتنام اعضای سایت، ایمیل آنها را دریافت کنید و بعد با ارسال انواع پیشنهادهای ویژه مثل تخفیفها یا مطالبی مثل خبرنامهها کاری کنید که هیچوقت نام و آوازهی برندتان یادشان نرود.
چند نکته را در رابطه با ایمیل مارکتینگ
از طرف دیگر تبلیغات ایمیلی مقرون بهصرفهتر از سایر روشهای دیجیتال مارکتینگ است و همچنین میتواند درجهی وفاداری مشتریانتان را حسابی بالا ببرد
بعد از دانلود فایلهای خاص، ایمیلی حاوی فایلهای مشابه برای کاربر بفرستید تا بداند وقتش برای شما ارزشمند است و دوست دارید محتوای مناسب ذائقهاش را سریع پیدا کند
از پیامهای تشکر بابت خرید، عضویت، دانلود یا معرفی یک کاربر جدید غافل نشوید
محتوای ایمیلها را متناسب با کسبوکار انتخاب کرده اما سعی کنید کمی لحن دوستانه هم چاشنی کارتان کنید
5- تبلیغات در گوگل یا google ads
همینالان عبارت ویژگیهای یک رستوران خوب را در گوگل بنویسید؛ در صفحهی اول گوگل علاوه بر مقالههای مختلفی که از شرایط یک رستوران خوب میگویند، یکی دو رستوران هم خواهید دید که بالای اسمشان یک عبارت «آگهی یا ads» خودنمایی میکند.
ماجرا چیست؟
رسیدن به صفحهی اول گوگل رویای هر کسبوکاری است. ازآنجاییکه گوگل کمی هم در تعبیر رویا و خواب دست دارد؛ سری به خواب دیجیتال مارکترها زد و بعد یک راهحل پیشهاد داد؛ تبلیغات در گوگل.
بههرحال گوگل هم مخارج خودش را دارد و باید این هزینه را از جایی تامین کند. بنابراین به صاحبان مشاغل پیشنهاد داد که آگهیهای آنها را در صفحهی اول خودش نمایش بدهد و البته بابتش هزینهای هم دریافت کند.
تبلیغات در گوگل دو شکل است:
تبلیغات نمایشی: گوگل تبلیغ شمارا در ویدیوهایی مثل یوتیوب نشان میدهد.
تبلیغات در جستجو: تبلیغ شما در صفحهی اول نتایج جستجو با علامت آگهی نمایش دادده میشود.
تبلیغ در گوگل یک حسن بزرگ دارد و آن هدف گرفتن دقیق جامعهی مخاطبین است؛ چطور؟ شما در این شاخهی دیجیتال مارکتینگ بهراحتی میتوانید تعیین کنید که آگهیهایتان برای چه افرادی با چه سن و سالی، چه زبان و حتی در چه محدودهی جغرافیایی نمایش داده شود؛ این دقیقا مثل این است که در خانهی تکتک مشتریهایتان بروید و به شکل مستقیم تبلیغ کالا و خدماتتان را دستشان بدهید، خب چه چیزی از این بهتر؟
6- موبایل مارکتینگ یا تبلیغات پیامکی
حتما شما هم در روز یک یا چند پیامک تبلیغاتی دریافت میکنید. متأسفانه بازاریابی پیامکی در ایران بدون توجه به شیوههای کسبوکارها و جامعهی هدف رایج شده است. در حالی که اگر این روش دیجیتال مارکتینگ بهخوبی انجام بشود میتواند سهم زیادی در رشد برند شما داشته باشد.
این روش تا حدود زیادی شبیه به ایمیل مارکتینگ است و فقط از ابزار سادهتری مثل پیامک استفاده میکند برای همین امکان دیدهشدنش هم بیشتر است.
درواقع sms marketing عصای دست کسبوکارهای نوپایی است که دوست دارند با هزینهی کم برندسازی را شروع کنند.
از طرف دیگر این روش تاثیر زیادی درفروش محصولات دارد و میتواند مشتریان را به سمت یک محصول و یا خدمت جدید جذب کند.
پیامهایی مثل تبریک تولد، تبریک مناسبتهای تقویمی و… در زیرمجموعهی همین نوع تبلیغ قرار میگیرند.
7- تبلیغات کلیکی یا ppc
گوگل و آن ماجرای خرج و مخارج را که یادتان نرفتهاست؟ داستان این است که گوگل انقدرها نامهربان نیست و دوست ندارد برای هیچ و پوچ از وبسایتها پول دریافت کند. پس راه افتاد و یک شیوهی جدید دیجیتال مارکتینگ را جلوی پای کسبوکارها گذاشت.
این راه جدید اسمش تبلیغات کلیکی یا ppc بود. (که البته اسم اصلیاش pey per click است ولی چون طولانی و تلفظش سخت است همان ppc صدایش میکنیم)
داستان ppc چیست؟
فرض کنید شما در یک کسبوکار با پنجاه شغل دیگر بر سر یک کلمهی کلیدی مشترک رقابت دارید، گوگل که نمیتواند همزمان آگهی همهی شرکتها را نشان بدهد! پس یک مزایده برگزار میکند(برای آن کلمهی کلیدی خاص) و بعد بهترین پیشنهاد برنده میشود و هزینه را به گوگل پرداخت میکند.
بعدازآن گوگل به ازای هر کلیکی که روی آگهی میشود از اعتبار آن شرکت یا همان مبلغ اولیه کم میکند تا اعتبار به صفر برسد.
تبلیغات کلیدی بسیار مقرونبهصرفه است چون شما بعد از کلی تحقیق کلمهی کلیدی درست را پیدا کردید، درنتیجه تبلیغتان دقیقا برای جامعه هدف نمایش داده میشود و آنها را به سمت کسبوکار شما میکشاند.
از طرف دیگر با مشخص کردن تعداد کلیکهای روزانه میتوانید زمان انتشار آگهیتان را مدیریت کنید. در این مدت درواقع شما جلوی چشم مخاطب هستید اما تا وقتیکه بر روی آگهی کلیک نکند پولی از حساب شما کم نمیشود.
این روش فرصتی عالی است تا بتوانید با هزینهی کم همیشه در ذهن مخاطب بمانید.
8- رپورتاژآگهی
فرض کنید در حال مطالعهی انواع روشهای رزرو هتل به شکل مجازی هستید؛ در آخر آن مقاله یک لینک هم دریافت میکنید که اگر دوست دارید مسافرت کنید و هتل رزرو کنید میتوانید به این سایت مراجعه و هتل موردنظر را رزرو کنید.
البته اینیک مثال ساده از رپورتاژ آگهی است. اما انواع رپورتاژ آگهیها میتوانند هم مشتریهای زیادی را به سمت کسبوکار شما جذب کنند هم در صورت اجرای درست سهم زیادی در بهبود سئوی سایت داشته باشند.
تماس با ما
برای مشاوره رایگان تمامی خدمات دیجیتال مارکتینگ در آژانس تبلیغاتی راحت بین، درخواست خود را با برای ما ارسال کنید تا مشاوران ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.
با راحت بین به دنیای دیجیتال مارکتینگ بپیوندید
دنیای دیجیتال مارکتینگ بسیار بزرگ است. و اگر بخواهیم تمام روشهایش را توضیح بدهیم و از زیروبم هرکدام از شاخههایش بگوییم احتمالا باید یک تا دو مقالهی دیگر هم در خدمتتان باشیم.
ما در این مقاله با نگاهی به روش های دیجیتال مارکتینگ مثل تبلیغات در شبکه های اجتماعی ، تبلیغات در گوگل یا ppc و… سعی کردیم نوک کوه یخ را نشان بدهیم.
اما برای وارد شدن به دریای دیجیتال مارکتینگ لازم است که تمام کوه را ببینید. خوشبختانه ما در راحت بین نهتنها این کوه بزرگ را دیدم بلکه چند باری هم فتحش کردیم.
برای همین هم میتوانید مثل همان آمیرزای اول ماجرا برای برندسازی، افزایش فروش، گسترش دایرهی مشتریان و… به سراغ راحت بین بیایید و از خدمات دیجیتال مارکتینگ این مجموعه مثل مدیریت شبکه های اجتماعی، تبلیغات در گوگل، بازاریابی ایمیلی و پیامکی استفاده کنید. و خیالتان راه باشد که قطار کسبوکارتان با سرعت بهموقع به مقصد میرسد.
اگر شما هم به خدمات دیجیتال مارکتینگ نیاز دارید کافیست با راحت بین تماس بگیرید.