نام دامنه - راحت بین

نام دامنه - راحت بین

نام دامنه چیست و 10 نکته مهم در انتخاب دامنه

اگر مدیر یک کسب و کار آنلاین هستید قطعاً از اهمیت نام دامنه باخبرید، در غیر این صورت اگر قصد دارید به زودی وارد بازار تجارت الکترونیک شوید و کسب‌وکارتان را شروع کنید خوب است که جز طراحی سایت در دیگر زمینه‌های پایه و اساسی نیز اطلاعاتی کسب کنید! برای مثال شما باید بدانید دامنه در طراحی سایت چیست و در انتخاب آن به چه نکاتی باید توجه کنید. در ادامه این مقاله با راحت بین همراه باشید تا به شما بگوییم چطور می‌توان بهترین دامنه را برای وب‌سایت خود انتخاب کنید.

دامنه در واقع همان URL سایت شماست که مخاطبان را به شما می‌رساند. ما دامنه را به عنوان یک عنصر کلیدی در طراحی سایت می‌شناسیم که به طور مستقیم بر شکست یا موفقیت برند شما اثرگذار است؛ اما چرا دامنه تا این اندازه مهم است؟ اجازه دهید پیش از اینکه به سراغ نحوه انتخاب بهترین نام دامنه برویم به طور خلاصه به پاسخ این سؤال بپردازیم.

چرا نام دامنه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؟

ما علت اهمیت دامنه را در سه مورد خلاصه می‌کنیم:

  1. این “اولین برداشت” شما از سمت مخاطبانتان است! URL وب‌سایت شما اولین چیزی است که بازدیدکنندگان می‌بینند. یک نام دامنه خوب می‌تواند به عنوان اولین برداشت مخاطبان تأثیر مثبت و ماندگاری ایجاد کند این در حالی است که یک دامنه بد می‌تواند بر جذب بازدیدکننده و برداشت آن‌ها از کسب‌وکار شما اثر سو داشته باشد.
  2. نام دامنه مناسب بر سئو سایت شما تأثیر می‌گذارد. وجود کلمات کلیدی مرتبط با حوزه کاری شما در دامنه به صورت مستقیم بر سئو سایت شما اثرگذار است و به رتبه‌بندی SEO شما کمک کنند.
  3. نام دامنه، برند شما را معرفی می‌کند. انتخاب دامنه مناسب این فرصت را به شما می‌دهد که برند خود را به مخاطبان معرفی کنید، این مورد بر جذب مخاطب بیشتر اثرگذار است.

هرچند که می‌تواند دلایل بیشتری برای اهمیت دامنه ارائه داد اما ما به این سه مورد بسنده کرده و به سراغ نکات مهم در انتخاب یک نام دامنه خوب می‌رویم. چگونه بهترین دامنه را انتخاب می‌کنید؟ این دقیقاً همان چیزی است که امروز در این مقاله از راحت بین با شما به اشتراک می‌گذاریم.

انتخاب نام دامنه مناسب برای موفقیت شما در بازار آنلاین و ساخت یک وب‌سایت قوی بسیار مهم است. نام دامنه وب‌سایت شما مانند انتخاب نام فرزندتان است، آیا می‌توان بعد از مدتی نام فرزندتان را تغییر دهید؟ گذشته از آن اگر دامنه را اشتباه انتخاب کنید، تغییر آن به هر دلیلی که باشد بدون آسیب رساندن به برند و رتبه‌بندی گوگل، امکان‌پذیر نیست. به همین دلیل بسیار مهم است که از ابتدا بهترین دامنه را برای وب‌سایت خود انتخاب کنید.

10 نکته برای انتخاب بهترین نام دامنه

وقتی مدیریت یک کسب‌وکار نوپا را برعهده دارید انجام هر مرحله‌ای استرس‌زا و دشوار است، انتخاب دامنه (Domain name) هم جز سخت‌ترین مراحل برای راه‌اندازی سایت شماست. پیشنهاد ما این است که برای آسان‌تر کردن این فرآیند، از این چارچوب ساده 10 مرحله‌ای استفاده کنید.

  • نام دامنه باید کوتاه باشد
  • تلفظ و املای دامنه باید آسان و قابل فهم باشد
  • دامنه وب‌سایت باید منحصربه‌فرد باشد
  • حضور کلمات کلیدی در دامنه را جدی بگیرید
  • از خط تیره در دامنه استفاده نکنید
  • از انتخاب کلمات با حروف دوتایی اجتناب کنید
  • از نوشتن اعداد در دامنه خودداری کنید
  • استفاده از نام منطقه در دامنه ایده‌ای خلاقانه است
  • در انتخاب پسوند دقت کنید
  • برای ثبت نام دامنه عجله کنید

نام دامنه - راحت بین

  1. نام دامنه باید کوتاه باشد

یکی از مهم‌ترین نکات در انتخاب نام دامنه توجه به کوتاه و ساده بودن آن است، به همین خاطر است که خیلی‌ها ترجیح می‌دهند در انتخاب دامنه از اختصار نویسی استفاده کنند. برای مثال اگر سایتی در زمینه فروش قالب‌های وردپرس فعالیت دارد و قرار است از کلمه وردپرس در دامنه خود استفاده کنید، به جای استفاده از کلمه wordpress از نوشتن wp کمک می‌گیرند تا دامنه کوتاه‌تر شود. فراموش نکنید که یک نام دامنه کوتاه اما به یاد ماندنی همیشه در اولویت است.

توصیه ما این است که دامنه خود را کمتر از 15 کاراکتر نگه دارید چراکه به خاطر سپردن دامنه‌های طولانی‌تر برای کاربران سخت است. شما که نمی‌خواهید مخاطبان خود را به دلیل فراموش شدن دامنه خود از دست بدهید؟ گذشته از فراموشی ناگفته نماند، کاربران اینترنتی همیشه مستعد وارد کردن اشتباهات تایپی در نام دامنه طولانی هستند که همین اشتباهات به ظاهر بی‌اهمیت می‌تواند منجر به از دست دادن بخشی از ترافیک سایت شما شود.

  1. تلفظ و املای دامنه باید آسان و قابل فهم باشد

نکته دیگری که در انتخاب دامنه اهمیت پیدا می‌کند ساده و قابل فهم بودن املا و تلفظ نامی است که انتخاب کرده‌اید! شما باید بتوانید در زبان محاوره به راحتی نام دامنه خود را تلفظ کنید و همچنین هنگام نوشتن به راحتی آن را به اشتراک بگذارید. برای مثال به کلمه rahatbin دقت کنید، این واژه هم کوتاه و معنادار است و هم به راحتی تلفظ می‌شود، گذشته از این چند نفر ممکن است بعد از شنیدن کلمه راحت بین در نوشتن آن دچار اشتباه تایپی شوند؟

  1. دامنه وب‌سایت باید منحصربه‌فرد باشد

سومین مورد یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید در انتخاب یک دامنه خوب به آن توجه کرد. منحصربه‌فرد بودن دامنه شما باعث می‌شود که در ذهن مخاطب از دیگر برندها متمایز شوید. بهتر است پیش از انتخاب دامنه سایت‌هایی که در حوزه کاری شما فعالیت دارند را شناسایی کرده و دامنه‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید. با این کار می‌توان به ایده‌های بیشتری برای انتخاب یک نام مناسب رسید.

اگر می‌خواهید نام دامنه شما بعدها به یک برند مطرح تبدیل شود باید مطمئن شوید که نامی جذاب، منحصربه‌فرد و به یادماندنی انتخاب کرده‌اید. همچنین نامی که انتخاب می‌کنید در صورتی قابلیت برندینگ دارد که پیش از شما توسط شخص دیگری انتخاب نشده باشد، نام دامنه شما باید خاص و منحصربه‌فرد شما باشد، پس توجه به این نکته که کسی پیش از شما آن را برای وب‌سایت خود انتخاب نکرده باشد بسیار اهمیت دارد.

فراموش نکنید که نام مشابه یا نه تنها باعث سردرگمی می‌شود، بلکه می‌تواند پیامدهای حقوقی نیز به دنبال داشته باشد که ممکن است برای شما هزینه زیادی ایجاد کند.

  1. حضور کلمات کلیدی در دامنه را جدی بگیرید

کلمات کلیدی نقش مهمی در بهبود کیفیت یک دامنه دارند. با استفاده از کلمات کلیدی در نام دامنه خود، به موتورهای جستجو این امکان را می‌دهید که راحت‌تر از محتوای وب‌سایت شما سر در بیاورند. هرچند که محتوای با کیفیت و تجربه کاربری خوب مهم‌ترین گزینه‌ها برای بهبود اوضاع وب‌سایت شما هستند و به جایگاه بهتر سایت شما کمک می‌کنند اما نمی‌توان اهمیت کلمات کلیدی در دامنه را هم نادیده گرفت.

استفاده از مرتبط‌ترین کلمه کلیدی، حتی به اختصار، در دامنه، می‌تواند به شما کمک کند تا رتبه بالاتری در گوگل کسب کنید. بله، قطعاً پیدا کردن یک دامنه خوب با کلمات کلیدی هدف بسیار دشوار است، به همین دلیل است که می‌گوییم شما باید در انتخاب دامنه خلاق باشید و با ترکیب کلمات کلیدی و نام برند خود یک دامنه کوتاه، ساده، قابل فهم، اما جذاب و منحصربه‌فرد بسازید.

  1. از خط تیره در نام دامنه اجتناب کنید

هرچند که به وفور می‌بینیم سایت‌هایی برای انتخاب دامنه خود از خط تیره استفاده می‌کنند اما باید این مورد را جدی بگیرید و برای بهبود کیفیت نام دامنه وب‌سایت خود هرگز از خط تیره استفاده نکنید.

معمولاً استفاده از خط تیره در نام دامنه با این هدف صورت می‌گیرد که یک نام از پیش گرفته شده را به نامی جدید برای وب‌سایت خودمان تبدیل کنیم! برای مثال rahatbin سال‌هاست برای سایت ما در نظر گرفته شده است، اگر بعدها کسی تصمیم بگیرد با استفاده از یک خط تیره و نوشتن Rahat-bin مجدد از این نام استفاده کند، اشتباه بزرگی مرتکب شده است! چرا؟ دامنه‌های خط دار جز نام های مستعد اشتباهات تایپی هستند، تایپ خط تیره معمولاً فراموش می‌شود و اگر کاربران شما تایپ خط تیره را فراموش کنند احتمالاً وارد سایت رقیب خواهند شد!

  1. از انتخاب کلمات با حروف دوتایی اجتناب کنید

بهتر است از انتخاب دامنه‌هایی با حروف دوتایی شده خودداری کنید، کلمات با حروف دوتایی نیز مستعد اشتباهات تایپی هستند و احتمال از دست دادن ترافیک به دلیل اشتباهات تایپی را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال، انتخاب نام دامنه‌ای مانند Presssetup مستعد اشتباهات تایپی است و منجر به از دست رفتن ترافیک می‌شود.

گذشته از این اجتناب از به‌کارگیری کلمات با حروف مضاعف برای تایپ آسان و تلفظ ساده‌تر نیز مهم است و به احتمال زیاد از تبدیل‌شدن نام دامنه به یک برند مطرح نیز جلوگیری می‌کند. البته فراموش نکنید که همیشه استثنا وجود دارد اما توصیه ما این است که با انتخاب یک دامنه اشتباه بر روی موفقیت کسب‌وکارتان ریسک نکنید.

  1. از اعداد در نوشتن نام دامنه استفاده نکنید

استفاده از اعداد هم مانند استفاده از خط تیره در نام دامنه گمراه‌کننده است! نام برند شما اگر که ویژگی‌های ذکر شده در بالا را داشته باشد قطعاً در ذهن می‌ماند، اما آوردن چند عدد بعد از دامنه انتخاب درستی نیست! دامنه‌هایی که به چند عدد ختم می‌شوند به ندرت ممکن است در ذهن مخاطب به درستی ثبت شوند. اگر کاربران شما این اعداد را فراموش کنند احتمالاً به سایت دیگری وارد شده و شما بخشی از ترافیک خود را از دست می‌دهید.

  1. استفاده از نام منطقه هدف ایده‌ای خلاقانه

یکی از نکاتی که در انتخاب نام دامنه اهمیت دارد و می‌تواند ترافیک خوبی به سمت وب‌سایت شما بفرستد، اضافه کردن نام منطقه هدف و به نام دامنه است، اما این ایده بهتر است تنها زمانی اجرا شود که کسب‌وکار شما مربوط به یک منطقه خاص باشد. در این صورت می‌توانید از نام آن منطقه در دامنه خود استفاده کنید تا به این وسیله کاربران اینترنتی فعال در آن منطقه راحت‌تر به شما و خدماتتان دسترسی پیدا کنند.

فرض کنید قرار است یک شرکت خدمات نظافتی در تهران تأسیس کنید، در چنین شرایطی مخاطبان هدف شما تهرانی‌ها هستند، اگر از نام تهران در دامنه خود استفاده کنید قطعاً گوگل هم در معرفی شما به مردم آن منطقه کوتاهی نخواهد کرد.

نام دامنه - راحت بین

  1. در انتخاب پسوند دقت کنید

و اما یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در انتخاب دامنه، انتخاب پسوند مناسب است. حتماً میدانید پسوند چیست، نام دامنه از دو بخش تشکیل می‌شود، بخش اول نام برند شما و بخش دوم که با دات از بخش اول جدا می‌شود پسوند دامنه شماست. همه پسوندهای معروفی چون .com یا .org را می‌شناسیم اما مهم است که پیش از نهایی کردن نام دامنه موردنظرتان در مورد نحوه انتخاب پسوند هم اطلاعاتی کسب کنید.

.com: این پسوند مخفف commercial است و از رایج‌ترین نوع پسوندهاست، اکثراً بعد از طراحی وب‌سایت خود از این پسوند برای آدرس وب‌سایت خود استفاده می‌کنند، دامنه com. برای تمامی اشخاص‌ حقیقی و حقوقی قابل ثبت کردن است.

.co: این پسوند بیش‌تر برای شرکت‌ها و سایت‌های تجاری در نظر گرفته می‌شود.

.info: این پسوند مخفف information به معنی اطلاعات است، از پسوند info بیش‌تر برای سایت‌های اطلاع‌رسانی عمومی استفاده می‌شود.

.net: این پسوند مخفف network به معنی شبکه است، از پسوند net. بیش‌تر برای سایت‌هایی که در حوزه شبکه فعالیت دارند و یا خود یک شبکه اجتماعی هستند، استفاده می‌شود، اما هرکسی می‌تواند از دامنه net. استفاده کند.

.org: این پسوند مخفف organization است، بیش‌تر سازمان‌ها و ارگان‌های غیر‌دولتی از این پسوند استفاده می‌کنند، اما هرکسی می‌تواند از این دامنه استفاده کند.

.ir: این پسوند مخفف iran است، ir؛ و تمام زیر مجموعه‌هایش متعلق به کشور ایران است.

  1. برای ثبت نام دامنه خود دست دست نکنید!

هر روز هزاران دامنه جدید از تمام نقاط جهان ثبت می‌شود. همین حالا که شما این مقاله را می‌خوانید و به ایده‌هایی برای انتخاب دامنه وب‌سایت خود رسیده‌اید صدها نفر در حال تلاش برای ثبت کردن ایده‌هایی مشابه آنچه شما می‌خواهید، هستند. به همین دلیل است که می‌گوییم اگر دامنه‌ای را که پیدا کرده‌اید، دوست دارید، دست دست نکنید. نام دامنه مانند املاک و مستغلات است که هزاران نفر به طور فعال به دنبال بهترین آن می‌گردند. اگر سریع عمل نکنید، ممکن است کسی قبل از شما ایده دامنه‌ای که در نظر دارید را به نام خود ثبت کند.

مشاوران ما می‌توانند در بخش ثبت برند به شما برای انتخاب نام دامنه کمک کنند. پس اگر هنوز نمی‌دانید چطور باید برای انتخاب یک نام دامنه خوب اقدام کنید بی‌معطلی با همکاران ما در تیم مشاوران راحت بین تماس بگیرید. برای مشاوره رایگان و یا ثبت سفارش ثبت شرکت و برند خود کافیست با ما تماس بگیرید و یا فرم تماس را تکمیل نمایید و یا عدد 2 را به شماره 1000206405 پیامک کنید تا کارشناسان ما در اولین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.

نام دامنه چیست و 10 نکته مهم در انتخاب دامنه

You May Also Like